Kleurenblindheid

slingerweb.jpg


Heb je een kind in de klas of thuis dat ‘nog steeds de kleuren niet kent?’ Hij of zij is tenslotte al 6 jaar en zit in groep 3, maar… de kleuren kent hij nog steeds niet! De kans bestaat dat dit kind kleurenblind is, maar dat dat niet bekend is bij de leerkracht en/of de ouders. Hij heeft een achterstand en moet misschien maar een jaartje overdoen... 
Doe eens een kleurentest!

Hoeveel kinderen of volwassenen ken jij die kleurenblind zijn? Gemiddeld is 1 op de 20 mensen kleurenblind. Een gemiddelde van 1 op de 20 is een aantal dat we niet zomaar kunnen verwaarlozen. Spelenderwijs hebben wij met de ontwikkeling van ons eerste boek geprobeerd rekening te houden met de mensen die kleurenblind zijn. Er is namelijk een kans dat deze kinderen zich niet begrepen voelen. Jonge kinderen kunnen immers maar moeilijk uitleggen waarom ze nog steeds niet weten welke kleur die auto heeft. Wij van Ikra Uitgeverij vonden dus dat we hier in Het kleurenpalet van de juf aandacht aan moesten besteden. In het onderdeel 'patronen' kun je lezen op welke wijze wij hiermee zijn omgegaan en hoe je als begeleider hiermee om kunt gaan. 

allevormenoprijpatroonweb.jpg

Een ander woord voor kleurenblindheid is daltonisme. Het komt veel vaker bij jongens voor dan bij meisjes. Kleurenblinden kunnen soms één of alle kleuren niet zien, hoewel de laatste categorie zelden voorkomt. Er is een grote kans dat je iemand kent die kleurenblind is, zonder dat je dat weet.  

 schilderijengrayweb.jpg           achterelkaargrayweb.jpg

© 2012 - 2019 ikrauitgeverijeneducatie | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel